{ "title": "Ayçiçek Yağı Zararlı Mı", "image": "https://www.aycicegi.gen.tr/images/Aycicek-Yagi-Zararli-Mi-85.gif", "date": "19.01.2024 14:20:33", "author": "Zuleyha tonbul", "article": [ { "article": "Ayçiçek yağı zararlı mı, Ayçiçek yağı ilk kez endüstriyel olarak Rusya'da üretilmiştir. Tekli ve çoklu doğmamış yağ asitleri içermektedir. Hafif olmasının yanı sıra E vitamini bakımından da oldukça yüksek değere sahiptir. Omega 6 bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Ayçiçek yağı, aynı zamanda, lesitin, tokoferoller, karotenoidler ve mumları içerir. Ayçiçeği yağının dumanlanma noktası 232 °C olduğu için kızartmalarda kullanılır ancak kızartmada hayatınızda olmaması gereken bir pişirme yöntemidir. Ayçiçek yağı genel olarak çok sağlıklı bir besin maddesidir fakat ısıl işlemler sırasında zarar görür. Tras yağ asitlerinin oluşmasına yol açar. Ayrıca pamuk, susam, mısır ve üzüm çekirdeği yağı da yüksek oranda omega 6 içerir. Beslenmemizde bu yağ asitlerinin belli bir dengesi olmalıdır. Ayçiçek yağı içerisinde A, D, E ve K vitaminlerini barındırmaktadır. Bu vitaminler sayesinde; hücrelere zarar veren moleküler etkisiz hale gelir ve bağışıklık sistemi güçlenir.