{ "title": "Ayçiçek Yağı Üretimi", "image": "https://www.aycicegi.gen.tr/images/Aycicek-Yagi-Uretimi-86.gif", "date": "21.01.2024 11:18:57", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Ayçiçek yağı üretimi, Ayçiçek yağı ayçiçeği bitkisinin çekirderklerinden yani tohumlarından elde edilmektedir. Ülkemizde en fazla kullanılan sıvı yağların başında gelmektedir. En çok yemeklerde kullanılan Ayçiçek yağı üretimi ülkemizde yapılmaktadır. Hafif tadı açık sarı rengi ile Dünyada en çok tüketin dört yağdan biridir. Yapısında bol miktarda doymamış yağ barındıran Ayçiçek yağı üretimi genel itibariyle besin amaçlı üretilir. Ayçiçek yağı neredeyse kokusuzdur. İyi bir şekilde koklanması halinde fıstık fındık kokusuna benzeyen bir kokudur. Ayçiçek yağı üretimi ham ayçiçeği, yağı alınarak rafine edilerek elde edilir.

Ayçiçek yağı üretimi iki şekilde olur?
Ayçiçek yağı üretimi paketleme

Üretilen yağlar uygun ambalajlama yöntemi ile el değmeden ambalajlanıp makinalarda hava almayacak şekilde ağızları kapatılır. Üretilen yağlar satışa sunulmadan önce depolanmaktadır. Bu işlem sırasında bazı şartlara dikkat edilerek muhafaza edilir. Ayçiçek yağı genel itibariyle 20 derecenin altında sıcağa ve güneşe maruz kalmayacak şekilde depolanır. Ayçiçek yağı üretiminde uygun şartlar sağlandığı taktirde 12 ay süre ile bozulmadan depolanabilmektedir. Sizde satın aldığınız Ayçiçek yağını aynı şartlarda muhafaza etmeye özen gösterin. İyi günler.
" } ] }